jueves, 25 de febrero de 2010

Biblioteca d'aula

IMAGINACIÓ



"DONDE VIVEN LOS MONSTRUOS"

Autor: Maurice Sendak


Editorial: Alfaguara


( Clicar a la imatge per veure el conte)



Explica la historia d’en Max, un nen que, desprès d’enfadar-se amb la seva mare, se’n va castigat a la seva habitació sense sopar. Aquest, es queda adormit i entra en un món imaginari ple de monstres on es converteix en rei. Desprès de córrer per tot el món dels monstres fen entremaliadures, en Max sent una olor a sopa des de l’altre banda de món, i aquest decideix deixar de ser rei al món dels monstres. Desprès de molt navegar, arriba a la seva habitació on l’està esperant un plat de sopa encara calent.


"L'ALICIA PATAPAM EN ELS CONTES"

Autors: Gianni Rodori i Anna Laura Cantone


Editorial: Lumen 2005





En un dia plujós... L’Alícia decideix agafar un llibre de contes. De sobte, patapam i cau dins i comença a fer aparicions no gaire encertades en diferents històries: desperta a la Bella dorment, no vol ser el berenar del llop de la caputxeta, no vol ser partícip del pla del gat amb botes...
Il•lustracions molt detallades, lletres esbojarrades i una acurada barreja de tècniques per un conte de contes.




"27 HISTORIAS PARA TOMAR LA SOPA"

Autora: Ursula Wolfel

Editorial: Kalandraka







Un dia un nen no es volia prendre la sopa. La seva mare li va dir “Jo et la donaré”. Però el nen va contestar: “Està calenta”. La mare va moure la sopa. Ara ja no estava calenta. Però el nen va tornar el cap i va dir: “Ja no tinc gana. No vull menjar. Vull jugar”. Llavors la mare va començar a explicar-se un conte per a que es prengués la sopa.
Aquest conté està ple de petites històries senzilles, simples i curtes, amb molt vocabulari. Cada una parla d’una cosa diferent.



"PAPÁ, POR FAVOR, CONSÍGUEME LA LUNA"

Autor: Eric Carle

Traducció: Esther Rubio

Editorial: Kókinos



(Clicar a la imatge per veure el conte)



La Mònica és una nena que vol jugar amb la Lluna, però encara que sembla que està a prop, per molt que intenta estirar-se no aconsegueix agafar-la. Així, decideix demanar-li ajuda al seu pare, aquest farà tot el que pugui per aconseguir-la però la Mònica s’adonarà que el lloc on ha d’estar la Lluna no és a casa seva, sinó al cel.
Increible llibre de la col·lecció d'Eric Carle amb desplegables i dibuixos simples i plens de color.



"OREJAS DE MARIPOSA"

Autora: Luisa Aguilar

Editorial: Kalandraka



(Clicar a la imatge per veure el conte)



"-Mamá, ¿tú crees que soy una orejotas?
-No, hija. Tienes orejas de mariposa.
-Pero, ¿cómo són las orejas de mariposa?.
-Pues son orejas que revolotean sobre la cabeza y pintan de colores las cosas feas".

Un conte que ensenyarà als mes petits a veure el costat clar i positiu de la vida, que la imaginació i la fantasia es la millor arma contra la burla i que acceptar-se tal i com un es, es el primer pas que s’ha de donar per la conquista de la felicitat.
Un personatge entranyable, Mara, que es farà estimar des del principi de la historia, i mes encara al final




"LA BELLA Y LA BESTIA"


Autor: Madame Leprince de Beaumont (Angela Barret)

Editorial: Kókinos






Explica la historia d’un pare comerciant i les seves tres filles, dues malvades i una bondadosa, anomenada Bella.
Una sèrie de circumstàncies fan que el pare acabi al castell d’una terrible bestia que li concedeix la llibertat a canvi d’una de les seves filles. Bella s’ofereix voluntària.
La Bèstia s’enamora de la Bella i desprès de viure una gran amistat, la Bella s’acaba enamorant d’ell. Aquest fet fa que el malefici de la Bèstia es trenqui i torni a ser un príncep.
La Bella, la Bèstia i el pare viuen feliços per sempre més, mentre que les dues germanes malvades són convertides en estàtues.




"EL INCREIBLE NIÑO COMELIBROS"


Autor: Oliver Jeffers

Editorial: Fondo de cultura económica







Aquest conte tracta l’historia d’un nen que li agradaven molt els llibres, però no com a qualsevol nen li poden agradar. Un dia, mentre tenia a una ma una paleta i a l’altre un llibre, Enrique, desprevingudament, va provar el llibre. Va notar que li agradava, i encara que tenia els seus dubtes, va decidir menjar-se primer una paraula, desprès una frase i, desprès, una pàgina, desprès d’un parell de dies ja s’havia menjat el llibre sencer. Inexplicablement el coneixement que contenien els llibres arribava al cervell de l’Enrique, i va pensar que amb això, en poc temps podria ser la persona més llesta del món, però no va ser així.



" L'ERIÇÓ"

Autor: Gustavo Roldán


Il·lustrador: Gustavo Roldán

Editorial: Trampantojo






L’eriçó té gana. A d’alt d’un pomer ha vist unes pomes ben vermelles. Estan massa altes. No sap enfilar-se, i cada vegada té més gana. Què farà?
Demana ajuda a l’ocell, però és molt egoista, i es menja les pomes ell solet. Demana ajuda a la girafa, però les prova i se’n va. Quan arriba l’elefant, la gana ja li ha despertat l’enginy a l’eriçó, i aconsegueix que l’elefant li ajudi sense voler. Aquest conte ensenya als nens a solucionar els problemes a partir del enginy i de la intel•ligència, com va fer l’eriçó.




CONEIXEMENT




"SÓC GROS I VOLUMINÓS, GRIS I RUGÓS. VISC A L'ÀFRICA.QUI SÓC?"

Autora: Moira Butterfield

Il•lustrador: Wayne Ford

Editorial: Esin S.A.






Aquest conte es de coneixement on, mitjançant les endevinalles l’elefant ens va mostrant les seves parts del cos i els seus hàbits. Té unes il•lustracions vistoses i plenes de colors i els texts són senzills. Aquest llibre és ideal per introduir al nens i nenes en el coneixement d’aquest gran animal que és l’elefant.



"QUE EN SAPS? L'ESTIU"

Autora: Núria Roca

Il•lustració: Rosa M. Curto

Editorial: Gemser Publicacions






És un llibre destinat al coneixement dels més petits, en aquest cas, aprendre sobre una de les quatre estacions: l’estiu.
Quan entrem a l’estiu...fa calor i s’acaba l’escola. Pots anar amb bicicleta, jugar a pilota o anar a remullar-te al riu o al mar: a l’estiu no cal abrigar-se gaire... Tot això i més és el que podem trobar dins aquest llibre, totes les activitats i festes de l’estiu acompanyades de boniques il•lustracions.



"L'OLFACTE"

Autors: J.M Parragón J.J Puig.

Il•lustració: María Rius

Editorial: Edicions Parramón






És el títol d’un dels cinc llibres de la col•lecció; els cinc sentits.
Cada llibre al darrera inclou un text pedagògic. En aquest cas seria: el sentit de l’olfacte i els òrgans de l’olfacte.
En el llibre: “l’olfacte” el text ens parla de les coses que tenim al nostre voltant que desprenen una olor diferent...Totes les frases que apareixen van acompanyades per una il•lustració.





"COMPTEM A LA NATURA"

Autor: Montse Ingla Mas


Fotografies: Colibri, Getty, Sunset i Marc Schwartz

Editorial: Cruïlla




En aquest llibre, la natura ens ajudaran a comprendre una mica més els nombres i les operacions. Comptar de l’1 al 12, comptar, operacions senzilles, els proporcionals, desenes i centenes, les quantitats els nombres ordinals, els parells i senars, mides, equivalències… aquestes són algunes de les aplicacions que es treballen amb aquest conte.
Tot el que es treballa va acompanyat d’una frase amb relació a les imatges. Aquestes imatges que esmentem són fotografies reals de la natura.
Una manera divertida d’aprendre a treballar amb tot tipus de nombres i quantitats, a partir del món de la natura.




POESIA



"CHAMARIO"


Autors: Eduardo Polo

Il•lustrador: Arnal Ballester

Editorial: Ekaré



Aquest és un llibre de poemes per a nens i nenes. Son una mica diferents i poc corrents. Podríem dir que són estranys ja que les rimes son poc casuals. Tot i això es molt original i crida l’atenció de petits i adults.
Tots els poemes van acompanyats d’una il•lustració.




"LOS POEMAS DE PILLO"

Autors dels poemes: Gloria Fuertes, Antonio García Teijeiro, José González Torices, Antonio Gómez Yebra, Carlos Reviejo, Ana Mª Romero Yebra y Eduardo Soler.

Il•lustració: Sofía Balzola

Editorial: Ediciones SM




Es tracta d’un llibre on es recullen poemes d’alguns dels més importants autors espanyols de poesia infantil.
Els seus autors principalment han tingut en compte el món del nen a l’hora d’escollir i triar els diversos temes per apropar a aquest a la poesia des de una edat molt primerenca.
La lletra que acompanya els poemes, és una lletra molt senzilla que facilitarà la lectura als més petits.
Les il•lustracions són molt expressives i adequades al context de cada un dels poemes.




"RECULL DE POEMES PER PETITS I GRANS"

Autor: Maria Antonia Pujos i Tina Roig

Il·lustradora: Nöelle Granger

Editorial: Kairòs



Aquest és un llibre de poesia dirigit tant a grans com a petits. Els poemes estan acompanyats de dibuixos vius que fan que als més petits els resulti una lectura atractiva. A mesura que anem acabant el llibre trobem que els poemes són més llargs, adreçats per a nens més grans.




ABECEDARIS, PETITS DICCIONARIS I ENDEVINALLES



"APREN L'ABECEDARI AMB ENDEVINALLES"

Autors: Olga Xirinachs i Ramon Besora

Il•lustració: Juan Manuel Moreno

Editorial: Beascoa





És un llibre molt complert, on les paraules, les lletres de l’abecedari i les diferents endevinalles juguen un paper molt important.
Cada pàgina d’aquest llibre, està compost per una petita i senzilla endevinalla, amb un dibuix referent a aquesta, i la lletra inicial amb que comença la resposta a l’endevinalla.
A la part del darrera hi ha una gran il•lustració i a sota un petit requadre amb un munt de paraules que comencen per la lletra A.
Els nens i nenes han de fer anar la seva imaginació i el seu pensament, ja que han d’aconseguir trobar la resposta a l’endevinalla que se’ls hi planteja des de bon principi.
Un llibre per aprendre tot passant una estona i divertida.





" APREN L'ABECEDARI AMB EL RATOLÍ SAVI"


Autor: Ramon Besora

Il•lustracions: Francesc Rovira

Editorial: Edebè




Aquest conte que ens portarà a conèixer totes les lletres de l’abecedari. El ratolí jove escolta el consell del savi i s’embarca en un viatge en busca de totes les lletres de l’abecedari. Així les va descobrint una per una i de cada lletra aprèn varies paraules que comencin amb aquesta. Així el retoli jove cada vegada sap més lletres, i va descobrint el fantàstic món de les paraules.
Aquest es un llibre interessant per tractar l’abecedari ja que s’aprèn a través de l’aventura del ratolí i a més a més de l’abecedari, també aprèn diferents paraules de cada lletra.




"PETITA ENCICLOPÈDIA DELS ANIMALS"

Autora: Stéphani Ledu

Il•lustradors: Varis fotògrafs

Editorial: Cruïlla





Aquesta petita enciclopèdia ens presenta més de 150 animals, classificats segons el medi on viuen: al camp, a l’aigua dolça o al mar, als prats, al desert, als pols...
Les explicacions són senzilles, ens explica els trets més característics i curiositats sobre aquell animal. Per exemple, que menja, com té la cua, les cames... si corre molt...
D’aquesta manera, els més joves podran descobrir la riquesa del món animal, a través de textos senzills i fotografies sorprenents i divertides.



CÒMIC




"EL VAMPIR VA A L'ESCOLA"


Autor: Joann Sfar

Il·lustrador: Joann Sfar

Editorial: Alfaguara






El Vampir, fill de l’Holandès Errant i d’una vampiressa, la Pandora, s’avorreix a casa malgrat que li fan companyia els monstres i el seu gos Fantomàquet: vol anar a l’escola. L’inconvenient és que hi ha d’anar de nit i així no aconseguirà tenir mai amics de la seva edat. Enmig de l’avorriment, el Vampir començarà a rebre i escriure un seguit de misteriosos missatges secrets. A través d’ells coneixerà en Miquel, un nen humà que l’embolicarà en una pila d’aventures




"LLOPS DINS LES PARETS"

Autors: Neil Gaiman-Dave Mckean

Editorial: Astiberri




La Lucy és una nena que escolta als llops de la paret i aquesta li explica a la seva família, però cap la creu.

Un dia, descobreixen que la Lucy té raó i han de marxar corrents de casa seva. Com recuperaran la seva casa? Fantasia surrealista còmplice per a tots els públics




"UNA SORPRESA PER AL PEIX KIKI"

Autor: Jacques Duquennoy

Traducció: Jordi Vidal


Editorial: Edicions Baula




És tracta d’un llibre de tipus còmic, amb molt poc text, més aviat són expressions simples i visuals, onomatopeies, i molta il•lustració en forma de vinyetes.
El kiki, és un peix vermell però que s’avorreix molt dins la seva pròpia peixera, ja que està molt sol. La Laura, en Jordi i l’Eduard els seus amics fantasmes miren de distreure’l.

No hay comentarios:

Publicar un comentario